|

Légterelő felszerelése házilag. De hogyan kezdjem?

A légterelő azon autós kiegészítők közé tartozik, melyek felszerelése nem igényel szakembert, és otthon, akár öt perc alatt is elintézhető feladat. Az ablak gumikötésébe szerelhető fel, ragasztást nem igényel. Tetszés szerint bármikor levehető és visszahelyezhető, anélkül, hogy bármiféle külsérelmi nyomot hagyna az ablakon, vagy az ablakkereten. Pár apróságot azonban nem árt tudnunk, mielőtt hozzákezdenénk felszereléséhez.

Vásároljunk méretpontos légterelőt

Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy mindig olyan légterelőt vásároljunk, mely illeszkedik autónk típusához. Abban az esetben ugyanis, ha nem kifejezetten gépkocsinkhoz illő darabot választunk, előfordulhat, hogy a légterelő felszereléskor megreped, eltörik, vagy egyáltalán nem illeszkedik a jármű ablakára. A HEKO  légterelők a legjobb minőségű plexiből készülnek, és szinte minden autó típusához, méretpontosan gyártott kivitelben rendelhetők meg, akár webáruházunkból is.

Túlnyúlik az ablakkereten, ütközik az ablakkal. Mi a teendő?

Abban az esetben sem ijedjünk meg, ha az általunk rendelt légterelő az ablakhoz próbálva első ránézésre néhány centivel hosszabbnak tűnik, mint amilyennek alapvetően lennie kellene. Ez nem azt jelenti, hogy hibás darabot, vagy esetleg rossz típushoz illő modellt rendeltünk. Mivel a légterelő az ablakkeret gumitömítésébe, nem pedig a keret külső részébe illeszkedik, így a túlnyúló 2-3 centiméteres rész beillesztés után el fog tűnni a keretben, és a légterelő problémamentesen, rendeltetésének megfelelően használható lesz. Anélkül, hogy lehetetlenné tenné az ablak fel- vagy lehúzását. Abban az esetben, ha az ablak mégis beleütközik a légterelő aljába, szintén nem szabad megijednünk, hiszen a probléma könnyedén megoldható. A légterelő visszapillantó tükör felőli részét semmi esetben se helyezzük az ablaküveg útjába, hanem az ablakkeret alsó, vízszintes gumitömítésére helyezzük rá.

A használati utasítást követve különösebb problémánk nem lehet a légterelő felszerelésével. A sikeres applikálást követően érdemes autónk ablakát 24 órán keresztül felhúzva hagynunk, hogy a plexi megfelelően a helyén maradjon. Az ablakkeret gumi peremébe illesztett légterelő a ragasztott légterelőkkel ellentétben az idő múlásával sem lazul meg, nem fog mozogni.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts