|

Hogyan szereljük fel újonnan vásárolt légterelőnket?

Amennyiben először vásárolunk légterelőt, előfordulhat, hogy tanácstalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogyan is szereljük fel azt autónkra. A HEKO légterelők felszerelése azonban nem nagy ördöngösség, mondhatni pofon egyszerű feladat. Akár otthon is könnyedén, percek alatt elvégezhető és különösebb szakértelmet nem igényel. Azonban akad néhány apróság, amire a munka során mindenképp érdemes odafigyelnünk.

Próba

A legfontosabb dolog, hogy mielőtt megkezdenénk a légterelő felszerelését, előbb mindig próbáljuk oda azt a tervezett helyre. Amennyiben a légterelő láthatóan hosszabb az oldalablaknál (az eltérés maximum 5 mm lehet), vagy az íve nem passzol pontosan, semmiképp se próbálkozzunk a felszerelésével, mert az a műanyag töréséhez is vezethet.

Felszerelés

Amennyiben megbizonyosodtunk arról, hogy a légterelő pontosan illeszkedik autónk típusához, indulhat a felszerelés. Első lépésként tekerjük le az ablakot és alaposan tisztítsuk meg, majd zsírtalanítsuk a gumifészket. Ha ez megtörtént, távolítsuk el a légterelő ragasztó védőpapírját és illesszük a helyére a tükör felőli végét. A másik vég függőleges szakaszát lehetőleg minél nagyobb ívben, és csak a szükséges mértékben hajlítva toljuk a helyére. A légterelő középső részét óvatosan, enyhén csavarva igazgassuk be a gumifészekbe. A teljes hosszon felső ütközésig toljuk helyére a légterelőt. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak feszülő részek! Ha sikerült, tekerjük fel az ablakot, és három-négy órán át hagyjuk így, hogy a ragasztó nyugodtan megköthessen.

Ha szorul az ablak, fújjuk be szilikonnal a gumifészket. Fontos, hogy 20 Celsius fok alatti hőmérsékleten ne végezzük a szerelést, mert ebbe az esetben a műanyag könnyen elrepedhet!

Mi a megoldás, ha nem passzol a légterelő?

Abban az esetben, ha az általuk vásárolt légterelő nem passzol az oldalablakra, elképzelhető hogy nem megfelelő típust választottunk,  de az is előfordulhat, hogy a termék rosszul lett cikkszámozva, esetleg nem megfelelő darab került postázásra. Amennyiben bármiféle probléma adódna a légterelő méretével, azt felszerelés előtt jelezheted, és közösen megtaláljuk a legjobb megoldást a problémára. Amennyiben nem az autóra való termék kerül felszerelésre, és a légterelő szerelés közben megtörik, abban az esetben már sajnos nem tudunk segíteni.

Na és a felszerelése?

A légterelők felszerelés gyerekjáték lesz! Az alábbi videóban részletesen mutatom meg neked, hogyan kell felszerelned az autódra.

De ha még nem rendelted meg itt megteheted és pár nap múlva az autódon lesz.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts