| |

Kutya az autóban. Hogyan óvjuk meg gépkocsink tisztaságát

Ha mi is rendelkezünk házi kedvenccel, tudhatjuk, hogy az utazás nem csak nehéz, de gyakran piszokkal, szennyeződésekkel járó, embert próbáló feladat is egyben. Ha egy esős napon kell meglátogatnunk az állatorvost, egész biztosan számíthatunk a hátsó ülésen feltűnő, sáros mancsnyomokra, de a nyári melegben a hulló kutyaszőr is gyakori, kellemetlen vendég lehet az utastérben. Mit tegyünk hát, hogy kutyusunk fuvarozása után ne kelljen órákat töltenünk azzal, hogy megpróbáljuk kipucolni nem is olyan régen takarított autónk belsejét?

Készüljünk fel a szállításra

Az első és egyben legegyszerűbb módja a védekezésnek általában a megelőzés. Ha tudjuk, hogy holnap állatorvoshoz kell vinnünk kedvencünket, ne legyünk restek előre kialakítani a számára ideális helyet a hátsó ülésen, ezzel számára is kényelmesebbé tehetjük az utazást és a későbbiekben magunknak is sok időt spórolhatunk. Takarjuk le egy pokróccal az ülést, védjük könnyen mosható, vagy eldobható huzattal a fejtámlákat. A kárpitozásra is érdemes odafigyelni, és pontosan illeszkedő gumi autószőnyeggel védeni a szövetet. A gumi autószőnyeg takarításnál kiváló barátunk lehet, hiszen az esetleges szennyeződések könnyedén és gyorsan eltávolíthatók róla.

Mindig legyen nálunk gyorssegély

Ha bármi komolyabb probléma történne szállítás közben (mondjunk kedvencünk rosszul lesz, rájön a hasmenés), arra az esetre jól jöhet, ha már előre felkészülünk a takarításra és tartunk a csomagtartóban egy “tisztasági gyorssegély” csomagot. Tartalmazzon olyan alapvető kelékeket, mint némi papírtörlőt, nedves törlőkendőt, kárpittisztítót, gumikesztyűt és nejlonzacskót is.

Ne halogassuk a takarítást

Amit ma megtehetünk, azt általában holnap is megtehetjük, azonban nincs rosszabb annál, mint amikor saját lustaságuk levét kell meginnunk. Reggel felkelünk, autóba ülnénk, és rájövünk, hogy tegnap este nem takarítottuk ki az autót miután hazaértünk az állatorvostól. Egy gyors porszívózás csodákra képes, ha pedig egy nedves gumikesztyűvel végigfuttatjuk a kezünket az ülésen, olyan helyekről is sikerülhet összeszednünk a kutyaszőrt, ahol szabad szemmel elsőre talán észre sem vettük volna.

Összességében tehát minél felkészültebbek vagyunk, és minél több szempontból óvjuk autónkat a szennyeződésektől, annál egyszerűbb dolgunk lesz, ha a háziállatok szállításából adódóan esetleg az utastér előre nem tervezett, gyors nagytakarítására lenne szükségünk.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts