|

Heti tíz perces rutin, melynek segítségével autónk utastere mindig tiszta és rendezett marad.

Az, hogy egy gépjármű utastere mennyire rendezett, sokat elárulhat magáról az autó tulajdonosáról. A ritkán takarított autóbelső könnyen keltheti gondatlan sofőr látszatát, aki hanyag, nem ad saját környezetének tisztaságára. Sokan azonban nem lustaságból vagy trehányságból mulasztják el az utastér gyakori takarítását. A legtöbb esetben az emberek ideje nem engedi, hogy napi szinten foglalkozzanak autójuk tisztaságával.

Pedig ha csak hetente tíz percet szánnánk arra, hogy gépkocsink utastere mindig tiszta és rendezett maradjon, akár az időigényes, havi nagytakarítás is elkerülhető lenne. Na de hogyan is lássunk neki a feladatnak?

Szórjunk ki mindent, ami felesleges

Legelőször is nézzünk körbe az autóban. Mik azok a tárgyak, amik a vezetés szempontjából feleslegesek, és nyugodt szívvel képesek vagyunk megválni tőlük? Ingyenes napilap, kávés papírpohár, épp a már csak porfogónak jó, ezer éves autóillatosító. Hetente egyszer gyűjtsünk össze mindent, amire már nincs szükségünk, és szabaduljunk meg a feleslegtől! Autónk belseje már ezen egyszerű lépés megtétele után tisztábbnak és rendezettebbnek fog hatni.

Jöhet a szupergyors portalanítás

Miután sikerült minden szükségtelen és nem odaillő tárgyat eltávolítanunk az autóból, fogjunk egy puha törlőrongyot és néhány gyors mozdulattal fussunk végig a műszerfalon. Söpörjük le az üléseket és rázzuk ki az autószőnyeget. Minél könnyebben tisztítható a szőnyeg és a csomagtértálca annál könnyebb a dolgunk. Néhány egyszerű mozdulat csupán, és autónk máris tisztább. Még akkor is, ha épp nincs időnk a porszívózásra.

Tiszta ablak, rendes sofőr

A lomtalanítás és portalanítás végeztével nem maradt más dolgunk, mint hogy némi ablakmosó folyadékkal kívül-belül áttöröljük a szélvédőnket. A tiszta ablakok nem csupán a biztonságos vezetés szempontjából nélkülözhetetlenek, de elengedhetetlenek ahhoz is, hogy környezetére igényes sofőr látszatát keltsük.

Egy kis odafigyelés csodákra képes

A takarítási rutin kialakítása egyáltalán nem nagy ördöngösség, egyszerűen csak arra kell figyelnünk, hogy szokássá tegyük a gyors, pár perces feladatok elvégzését. Valamint fontos, hogy tudatosítsuk magunkban: heti tíz-tizenöt perc rááldozásával rengeteg időt spórolhatunk magunknak, amikor közeleg az autó havi nagytakarítása. Ha odafigyelünk arra, hogy utasterünk mindig tiszta és rendezett legyen, a nagytakarítási időszakok rendszeressége akár kéthavira, vagy épp negyedévesre is redukálható.

Csomagtértálca, gumiszőnyeg, netán mind a kettő?
Kattints a képre, rendelj mi pedig küldjük neked!

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts