| | |

Hogyan készítsük fel autónkat a nyaralásra?

Itt a nyár, a hosszú szabadságok, családi üdülések ideje. Kényelmünk és biztonságunk érdekében ilyenkor akad néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk mielőtt autóba ülnénk, és több tíz-, vagy akár száz kilométeres útra indulnánk családunkkal.

Kívül belül nagytakarítás

Érdemes a nyári szezon előtt nagytakarítást tartanunk akkor is, ha esetleg hetente vagy kéthetente egyaránt tisztítjuk autónk külsejét és belsejét rutinszerűen. A téli szennyeződés könnyedén tönkre teheti a karosszériát, a tavaszi és nyári záporok pedig csakugyan indokolttá tehetik az autómosó gyakoribb látogatását. Fontos, hogy külső tisztítás során háztartási tisztító- és súrolószerek helyett mindig kifejezetten erre a célra gyártott, speciális autósampont használjunk, hiszen a házi tisztítószerek árthatnak a fényezésnek. A karosszéria és az alváz lepucolása után autónk belsejéről se feledkezzünk meg. Az utastérben érdemes odafigyelni az olyan helyekre, ahol a tél és a tavasz során a jármű esetleg beázhatott, és jó, ha végigmegyünk az olyan eldugottabb zugokon is porszívóval, melyeket a heti rutintakarítás során esetleg mellőzni szoktunk.

Műszaki állapotellenőrzés és gumicsere

Ha külsőre sikerült formába hozni gépjárművünket, fontos, hogy a műszaki- és elektronikai berendezések állapotát is felmérjük, hiszen a téli hideghez hasonlóan a nyári forróság is képes igencsak megviselni autónk állapotát. Az egyik leginkább nélkülözhetetlen teendő a klíma tisztítása, hiszen a légkondicionáló optimális környezetet biztosíthat bizonyos baktériumok, mikroorganizmusok elszaporodásának, melyek az utastérbe kerülve akár allergiás tünetek, vagy betegségek kialakulásához is vezethetnek. Ezen kívül a téli gumik lecserélését se halogassuk tovább, ha a tavasz folyamán valamilyen okból kifolyólag még nem kerítettünk volna sort erre, hiszen a téli gumik a jóval gyorsabban kopnak, és ez egy hosszú, nyári utazás során komoly veszélyt jelenthet.

Szerezzük be a szükséges kiegészítőket

Ha gondoskodtunk a tisztaságról és a szükséges műszaki ellenőrzéseket is elvégeztük, tanácsos felmérnünk azt is, milyen kiegészítőket lehet érdemes beszereznünk autónkhoz, melyek kényelmesebbé és biztonságosabbá is tehetik a nyári autózást. A hosszú utazások során remek szolgálatot tehet egy praktikus tárolóegységként is szolgáló könyöklő, de a klímával nem rendelkező autók esetében a leginkább ajánlott egy típushoz passzoló, méretpontos légterelő beszerzése. A HEKO oldalablak-légterelők kialakításukból adódóan lehetővé teszik, hogy lehúzott ablak mellett is nyugodtan, kényelmesen vezethessünk, és segítenek a menetszél elterelésében is. Az utastér ezáltal nagyobb huzat és szélzaj nélkül válik szellőztethetővé, ami egy hosszú út során igazi felüdülést jelent az egész család számára.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts