| |

3 hatásos megoldás arra, hogyan védekezzünk a foltos autókárpit ellen

Sokan tekintünk úgy autónkra, mintha az nem egyszerű eszköz, hanem egyfajta szentély, vagy második otthon szerepét töltené be életünkben. Szeretjük, ha minden tiszta és rendes, és a legapróbb részletekre is kínosan odafigyelünk. Bárkivel történhet azonban kisebb-nagyobb baleset, a reggeli sietségben kilöttyintheti a kávét, vagy elfelejtheti megtörölni a sáros cipőit, mielőtt beülne a volán mögé. A piszkos kárpit azonban a jó sofőrnek nem barátja, érdemes minél hamarabb megszüntetni az ilyen módon keletkezett, nem kívánt szennyeződéseket. Rendben, na de mégis, mit tehetünk a bosszantó foltok ellen?

Bolti kárpittisztító szerek

Az egyik leginkább kézenfekvő módszer a különböző boltban kapható kárpittisztító szerek használata. Ma már rengeteg, kifejezetten erre a célra szolgáló terméket találhatunk az autós üzletek polcain, melyek makacs- valamint gyengébb szennyeződések esetén általában egyaránt bevethetők. A hatékonyságnak javarészt csak pénztárcánk szabhat határt, de mindenesetre félévente-évente akkor is érdemes lehet valamiféle csodaszerrel áttisztítanunk autónk belsejét, ha a szennyeződések nem láthatók vagy kevésbé észrevehetők.

Házi praktikák

Amennyiben úgy érezzük, hogy a szennyeződést bolti csodaszerek segítsége nélkül is képesek lehetünk eltávolítani, abban az esetben több, sokak által javasolt házi praktikát is kipróbálhatunk. Nem túlzottan erős szennyeződés esetén olyan háztartási szerek is segíthetnek, mint a szappanos vízzel elkevert ecet, vagy a szódabikarbóna. Makacsabb foltok esetében már kérdéses, hogy a házi készítmények mennyire válnak be, de megfelelő porszívózás és előkészítés után talán érdemes egy próbát tenni a leginkább ajánlott praktikával, hátha sikerül megspórolnunk a bolti tisztítószerek, vagy rosszabb esetben a kárpitos igen borsos költségeit.

Megelőzés

Talán elcsépelten hangzik, mégis igaz: a kárpittisztítás esetében is a védekezés lehet a leginkább hatékony, költség- és időkímélő megoldás a foltok elleni harcban. Minél kevesebb az esély arra, hogy a sár, vagy épp a kiömlő kávé beszennyezze autónk tiszta kárpitozását, annál kevesebb gondunk lesz később a takarítással. Az autószőnyeg, mint kiegészítő nagy segítség lehet a gyakori, makacs szennyeződések elleni harcban. A méretpontos gumiszőnyegek a legtöbb autótípushoz beszerezhetők. Strapabírók, időtállóak, és könnyedén tisztíthatók, ezáltal egy minőségi gumi autószőnyeg nagyban hozzájárul ahhoz, hogy autónk belső tere mindig tiszta, rendes és makulátlan maradhasson.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts