| |

Kellemetlen szagok az autóban

Amikor a légfrissítő már nem segít, akkor is van megoldás!

Szinte minden autótulajdonossal előfordult már, hogy gépkocsijába beszállva kellemetlen, irritáló szagok csapták meg orrát, annak ellenére is, hogy nem dohányzik, és nem szállított semmi olyan jellegű dolgot az utastérben, mely szennyeződést hagyhatott volna maga után. Sok esetben a kellemetlen szagok azt is jelenthetik, hogy eljött az ideje egy igazi nagytakarításnak, de némelyik akár arra is rámutathat, hogy valami gond van a járművel.

Ellenőrizzük a klímát!

A kellemetlen szagok egyik gyakori forrása lehet az autó szellőzőrendszere. A klímát leállítás után minden esetben érdemes szellőztetni, szárítani. Abban az esetben, ha ezt elmulasztjuk, a szellőzőrendszerben felgyűlhet a pára, ami egy idő után megposhad, és kellemetlen, penészes szagot idéz elő. Amennyiben ez megtörténik, javallott a pollenszűrő cseréje, és szellőző klímatisztítóval történő, alapos átjárása. Ezt a folyamatot érdemes nagyjából negyedévente rutinszerűvé tenni, hiszen a klímában lecsapódó pára által előidézett, kellemetlen szag sajnos esélyes, hogy idővel vissza fog térni.

Tartsunk nagytakarítást!

Amennyiben autónk utasterét nem takarítjuk rutinszerűen, előfordulhat, hogy egy idő után a felgyülemlett pornak és egyéb szennyeződéseknek köszönhetően is kellemetlen, orrfacsaró szagok alakuljanak ki. Amennyiben szeretnénk ezektől hatékonyan megszabadulni, fontos, hogy legalább negyedévente egyszer vessük alá gépjárművünket egy kiadós nagytakarításnak, és ne csupán kívül mossuk tisztára és csillogóra az autót, de szánjunk rá legalább egy-két órát a belső tér kipucolására is. Egy alapos porszívózás csodákra képes, abban az esetben pedig, ha ez sem segítene, ajánlott egy alapos, gőzzel történő tisztítás és fertőtlenítés.

Cseréljük le az autószőnyeget!

A kellemetlen szagok egyik forrása lehet az autószőnyeg is. A klasszikus, szövetből készült darabok esős vagy havas időben rengeteg vizet képesek magukba szívni, ami egy idő után sajnos megposhad, bepenészedik. Az ilyen jellegű probléma is könnyedén orvosolható, leginkább egy minőségi, gumiból készült autószőnyeg beszerzésével, hiszen a szövetből készült darabokkal szemben a gumi autószőnyegek vízállóak és könnyebben takaríthatók. A Rezaw gumi autószőnyegek garantáltan szagtalanok, és szinte minden autómárka típusához méretpontos kivitelben szerezhetők be.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts