| |

Hogyan óvjuk meg autónk tisztaságát a téli időszakban?

Nyakunkon a tél. A repkedő mínuszok, jeges utak, a folyamatosan szitáló köd és a hóviharok ideje. Autóápolás tekintetében talán ez a legkevésbé kedvelt időszak a sofőrök körében, azonban a jármű szempontjából sajnos a legfontosabb is.

A hideg időben érthető módon kevésbé érezzük magunkat motiválva egy autós nagytakarításra, ez azonban egyáltalán nem lehet kifogás arra, hogy elhanyagoljuk járművünk tisztaságát. Sőt! Télvíz idején egyaránt érdemes fokozottan odafigyelnünk a jármű külsejének és belsejének karbantartására is. A hideg idő, a sár, és a csapadék ugyanis a fényezést és a kárpitozást is kikezdhetik.

Fontos a külső

Autónk első számú téli ellensége nem feltétlenül a sár, sokkal inkább az utak tisztítására, jégtelenítésére használt só. Az utazás során felpattogzó só ugyanis nem csupán a fényezést, de a karosszériát is erősen károsíthatja.

Éppen ezért bizonyos időközönként, mondjuk nagyobb utazások, nedvesebb napok után télen is érdemes autósamponnal és vízzel alaposan átcsutakolni járművünket, mint ahogyan ezt tavasztól őszig rutinszerűen tenni szoktuk. Lehet, hogy a jeges időben ez kellemetlen, azonban ezzel a komolyabb korrodálódás és a fényezés erőteljesebb sérülése is hatékonyan megelőzhető.

A belsőt sem szabad hanyagolnunk!

A tél egyik legbosszantóbb hozadéka a folyamatos sár és latyak, melyet bármennyire is vigyázunk, akaratlanul is behordunk autónk utasterébe. A gépjármű belsejének folyamatos takarítása ebben az időszakban sajnos elkerülhetetlen. Léteznek azonban olyan kiegészítők, melyek hasznos funkcióiknak köszönhetően az autó téli takarítását hivatottak megkönnyíteni.

Az egyik ilyen nélkülözhetetlen tartozék a gyorsan és egyszerűen tisztítható, peremes gumi autószőnyeg. A gumi autószőnyeg célja az autó eredeti kárpitozásának védelme, az autó tisztaságának és eredeti értékének megőrzése. A méretpontosan gyártott Rezaw gumiszőnyegek speciális, szagtalan, korrózióálló anyagból készülnek. 3-5 centis peremük megakadályozza, hogy a piszok, a nedvesség, és az autóba cipőnkkel behordott hólé a szőnyegről a kárpitozásra szivárogjon.

Speciálisan bordázott felületüknek köszönhetően a Rezaw gumiszőnyegek nem mozdulnak el, nem csúszkálnak használat közben, és ki- és behelyezésük, valamint tisztán tartásuk is rendkívül egyszerű. Amíg a kárpit kitakarításához a rengeteg idő mellett speciális tisztítószerekre is szükségünk van, addig a gumiból készült autószőnyegek egy gyors sikálással pillanatok alatt tisztává varázsolhatók és újból száradás után újból készen állnak a használatra.

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!

Similar Posts