|

3 tuti tipp használt autó vásárlásához

Használt autót vásárolni nem csak olcsóbb, de lényegesen rizikósabb is, mintha új jármű mellett tennénk le a voksunkat. Gyakran előfordul, hogy az üzlet melléfogásnak bizonyul, azonban erre már túlságosan későn derül fény.

Most segítünk neked abban, hogyan válaszd a pénztárcádhoz és az igényeidhez mérten is a legjobb járművet anélkül, hogy befürödnél vele!

Ne a külsőségek alapján dönts

Lehet, hogy egy autó kívülről nézve szép, jól karbantartottnak tűnik, és úgy érzed, megfelel az igényeidnek. Azonban ne hagyd, hogy a külsőségek megtévesszenek. Vásárlás előtt fontos az autó felszereltségének és előéletének tisztázása, a megtett kilométerek számának lekérdezése, valamint a kilométeróra állásának lekérdezése is.

Az sem árt, ha vásárlás előtt elviszed egy próbakörre az autót, és az olyan extrákat is teszteled, mint a klíma, vagy az elektromos ablakemelő. A legfontosabb pedig, hogy mindig ellenőrizd, rendben vannak-e a jármű papírjai és a törzskönyve!

Legyél tisztában igényeiddel

Fontos, hogy mielőtt belemennél egy üzletbe, biztosan tudd, milyen célból is szeretnél autót vásárolni. Városi használatra, vagy gyakori, hosszú utazásokra tervezel leendő járműveddel? Egyedül, vagy családoddal közösen szeretnéd majd használni? Amelyik autó tökéletes lehet a napi, városban történő használatra, nem biztos, hogy fogyasztásából és teherbírásából kifolyólag a hosszú utazásokra is ideális döntés.

Az autó kialakítását tekintve is érdemes tisztában lenned igényeiddel. Míg egy kisebb testű gépjárművel jóval könnyebb városon belül is parkolóhelyet találni, addig egy nagyobb csomagterű autóban az egész család könnyedén elfér poggyászostól-mindenestől a nyári vakáció idején.

Ne feledkezz meg a fenntartási költségekről

Egy autó megvásárlása egyszeri tétel, azonban gondolnod kell a fenntartással járó, jövőbeli költségekre. A benzinár mellett ilyenkor a kötelező biztosítást, a javítási költségeket, a súlyadót, és olyan extrákat is érdemes bekalkulálnod, mint az autópálya matrica ára, vagy épp a téli és nyári gumik évszakonkénti cseréje.

Ha sikerült mindezen pontokon sikeresen túlesned, ne feledkezz meg az eredetvizsgálatról sem, és lehetőség szerint végeztesd el a jármű műszaki állapotfelmérését is.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, biztos lehetsz abban, hogy akkor sem ér különösebb meglepetés, ha a szalonból frissen kijött autó helyett egy olcsóbb, használt jármű mellett döntesz

Ha téged is érdekel ez a téma, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek add meg a keresztneved.
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!